Cizrna beraní - Pascia, Racio kolekce

Kód: 4946
25 Kč / ks 22,32 Kč bez DPH
Skladem na prodejně i e-shopu

Cizrna beraní - odrůda o vzrůstu do výšky 50 - 60 cm. Rostlina má vzpřímený, jemně hranatý stonek vyrůstající s bohatě větveného kořenového systému. Listy jsou zpeřené, vejčité s pilovitým okrajem. Celá rostlina je pokryta jemnými chloupky. Po odkvětu se objevují lusky veliké až 3 cm, které jsou měchýřkovitě nafuklé. Obvykle obsahují 1 - 2 kulatá, (zřídka 3 - 4) smetanově zbarvená zrna, která jsou jemně hrbolatá.

Spon: 30 x 5 cm

Výsev: březen - duben

Sklizeň: červenec - srpen

Balení: 4 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cizrna nazývaná také římský hrách, je jednoletá teplomilná luskovina s pevným, nepoléhavým stonkem. Lusk obsahuje 1 - 2 zrna, která jsou o něco větší než hrách, smetanové barvy. Barva květů je červeno-růžová. Je to plodina vhodná pro potravinářské účely (na mouku, ke konzumaci celých vařených nebo pražených zrn), pro svoji velkou odolnost k suchu, schopnosti fixace vzdušného dusíku, je vhodná k zúrodnění písčitých, podzolových půd, výsepek a ke zvýšení výnosů následných plodin na orné půdě. Odborníci na výživu řadí cizrnu mezi nejkvalitnější luštěniny a doporučují ji také dětem, nastávajícím maminkám a vegetariánům. Tato chvála pramení z vysokého obsahu sacharidů, bílkovin a vlákniny. Cizrna je mimo jiné také velmi vhodnou potravinou pro lidi žijící v současném uspěchané době. Pomáhá snižovat cholesterol, předcházet zácpě a posilovat nervovou soustavu. Cizrna obsahuje vysoce kvalitní tuky, které pomáhají při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Cizrna neobsahuje žádný cholesterol. Díky těmto vlastnostem se konzumací cizrny dá předcházet arterioskleróze se všemi jejími projevy, včetně infarktu myokardu. Vláknina v cizrně přirozeným způsobem stimuluje peristaltiku střev. Cizrna se doporučuje zvláště těm, kdo trpí stresem a depresí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: